Skogsstyrelsen & Jordbruksverket flyttar – till BETONGHUS!

 

Både Jordbruksverket och Skogsstyrelsen i Jönköping ska byta lokaler. De ska flytta till ett helt nybyggt BETONGHUS!

Naturligtvis ska åtminstone de gröna näringarnas myndigheter husera i ett hus med trästomme! En råvara som svenska strävsamma lantbrukare levererar. I stället väljer de att stödja ett  konkurrerande material inom byggsektorn.

Dessutom:

Hus med trästomme inte är dyrare att bygga än betong.
Hus med trästomme är miljövänligare än betong.
Hus med trästomme främjar landsbygdsutveckling.
Hus med trästomme främjar landets ekonomi.

Frågan som uppstår är varför myndigheterna är emot lönsamt byggande, emot gott miljöarbete, motverkar landsbygdsutvecklig och varför man inte vill främja landets ekonomi?

900 anställda

De båda myndigheterna är en av Jönköpings kommuns absolut största arbetsgivare. Naturligtvis har man kunnat ställa krav på en ny arbetsplats när man är 900 anställda. Att inte kräva trästomme är mycket märkligt.

Bolaget som äger det hus som ska bli 8 våningar, Södra Munksjön Utvecklings AB, är ett bolag helägt av Jönköpings kommun och byggs av Skanska vilka har kompetens för trästomme.

Vän av ordning undrar ju varför två myndigheter inom grön sektor väljer bort att stödja den sektor de själva jobbar inom. Vi som brukar naturen har all anledning till att känna oss svikna sen tidigare av ”semistaten” och dess framfart med att lägga krokben för vår möjlighet att bruka naturen. Nu levererar de mer salt i det öppna sår som svensk myndighetsutövning inom sektorn blivit.

Åter igen: varför är myndigheterna emot lönsamt byggande, emot gott miljöarbete, emot landsbygdsutvecklig och varför främjar man inte landets ekonomi?

 

Med vänlig hälsning ordf. Axdorff

Lämna ett svar