Aktivisters Facebook = Myndighetens nya JobbTorg

På måndag morgon publicerade en tjänsteman som jobbar på enheten för miljöövervakning på den statliga myndigheten Hav- och Vattenmyndigheten en av myndighetens egna jobb-annonser på Älvräddarnas Facebooksida. 

Skärmavbild 2017-04-04 kl. 11.36.28

Den avdelning som tjänstemannen jobbar på söker en utredare med inriktning mot vattenverksamheter. Man söker en ny arbetskollega och hälsar Christer Borg, Älvräddarnas ordförande, välkommen.

Föreningen Älvräddarna har gjort sig kända för att driva en tydligt ensidig agenda i frågan om vattenkraft, med mycket liten förståelse för villkoren för såväl stora som små kraftverksägare. 

Kollegiala strukturer

Att skifta arbeten mellan olika miljörelaterade myndigheter som ska upprätthålla sin opartiskhet inför medborgare och sin uppdragsgivare till miljöorganisationer vilka driver en mer eller mindre agressig agenda är nu för tiden ganska vanligt.

Arbetsuppgifter enligt annonsen

Ansvara för att arbeta med vägledning för tillsyn, prövning och omprövning av vattenverksamheter samt restaurering och biologisk återställning. Du kommer att arbeta med och utveckla vägledning inom myndighetens ansvarsområden, med särskilt fokus på vattenverksamheter såsom exempelvis vattenkraft och vattenuttag. 

Vår ståndpunkt

Förr var bilden av tjänstemän på myndigheter personer som var försiktiga med andras pengar, de var ansvarsfulla och lät sig inte manipuleras. De jobbade på dagen och var lediga på kvällen. Idag är bilden på tjänstemannen en helt annan. Jobb och fritid är mer eller mindre samma sak. Andras pengar finns i överflöd och kan spenderas godtyckligt, inte minst för att avlöna lobbyister som har samma ideologiska läggning som tjänstemannan själv.

Vi vill på detta vis lyfta frågan om den kollegiala strukturen som frodas och tycks växa mellan myndighet och aktivistgrupperingar. Är myndighetens roll att genom kollegiala ”handslag” ensidigt finansiera miljölobbyister?

Har du upplevt liknande saker? Kontakta oss då gärna på info@naturbrukarna.se

 

 

 

 

Lämna ett svar