Utstuderad ondska

Rickard2

Vad gör du i sommar? Jag ägnar jag mig år att läsa. Tyvärr inte däckare om lustmord på oskyldiga, men inte lång där ifrån. Jag läser olika typer av utredningsmaterial, propositioner och remisser. Dessa lämnas ut precis innan sommaren vilket innebär att ska man hinna lässa och reagera så är sommaren tyvärr förstörd.

Att verka i den hållbara branschen har sina nackdelar. En är att man varje morgon vaknar upp och funderar på hur de som bestämmer tänker nyttja dagen för att jävlas med en. Den senaste fyndigheten är att de satt i system att färdigställa utredningsmaterial, propositioner och remisser precis innan sommaren. En utstuderad metod för att massan inte ska kunna reagera.

Det verkar uppenbarligen som så att detta är satt i system, ingenting lämnas i tid, tiden rinner iväg, plötsligt är allt klart precis innan sommaren. Vi är några få som drivs av ett engagemang, som offrar vår tid, men de flesta som försvarar rätten att bruka naturen är trots allt tjänstemän och de har semester. En annan fördel med systemet är att tidningarna också går på sparlåga och rapporterar om badtemperaturer hellre än om samhällsfarlig politik. Om någon mot förmodan söker ansvariga politiker så går de inte att få tag på, de har nämligen en välbehövlig semester.

Konstaterar att jag inte kommer hinna med att läsa och analyserar allt som ligger på mitt skrivbord. Det är bland annat miljömålsberedningen, handläggning av artskyddsärenden, torvutvinningens och torvanvändningens klimat- och miljöpåverkan samt en lagrådsremiss om vildsvin och viltskador. Samtliga kommer att påverkar hållbart brukandet av naturresurserna negativt och glädjen över att bruka naturen.

I de allra flesta rysliga deckare vinner inte den utstuderade ondskan. Hur det blir i den verkliga världen återstår att se.

Ordförande Axdorff

Kommentera