Växer blåbär i skogen?

Ja, blåbären växer fortfarande i skogen trots varningar om motsatsen. Blåbär trivs utmärkt i den svenska produktionsskogen och det är dags att fler får veta att det går att förena skogsbruk med andra viktiga värden.

 

Nu ska vi ge ut en bok

Vi har för avsikt att ge ut en bok vars syfte är att ge läsaren insyn i hur mänskorna som brukar skogen tänker, känner och funderar kring frågor om sitt brukande. Boken kommer visa att vanliga skogsbrukare är kunniga och att de vet att det går alldeles utmärkt att både vara miljövän och skogsbrukare. De har kunskaper många fler bör lyssna på och oftare förlita sig på.

Medverkande brukare är allt ifrån mikrobiologer till makroekonomer, från gamla gubbar till unga tjejer, från riktiga lantisar till världsmedborgare. Personer som har vitt skilda syften med sitt brukande men där minsta gemensamma nämnare är att de bland mycket annat redan vet att skogen är full av blåbär.

Centralt är att i vår bok står varken tiden eller naturen stilla. Vi beskriver att skogen inte är en ögonblicksbild utan en spelfilm som förändras hela tiden och där är vi alla är delaktiga.

Boken ska ge argument och diskussionsunderlag till skogsägare som brukar vår skogsmark och försöker bo och leva på landsbygden. Den ska även ge argument till andra som vistas i skogen när andan faller på och som är ärligt intresserade av vad som händer i skogen mellan de gånger de besöker den. Men främst vill vi nå fram till dem som är kritiska till dagens skogsbruk. Vår förhoppning är att de öppenhjärtigt ska omvärdera sin uppfattning om det moderna hållbara skogsbruket när en annan bild ges.

Projektledare för boken är journalisten och redaktören Carina Gerken Christiansen. Hon har lång erfarenhet av skogsfrågor från både Kanada och Sverige. För att boken ska bli verklighet behöver vi få 1 500 bokningar av böcker till ett pris om 350 kronor styck. När vi fått det börjar vi med boken.

Jag hoppas att många tycker det är viktigt att denna bok  blir av och därför lägger in sin beställning. Faktura kommer med boken som tidigast blir klar i juni. Enklas sänder du mig ett mail om hur många böcker du vill beställa och till vilken adress. E-post till mig är rickard@naturbrukarna.se

Med vänlig hälsning,
Ordförande Rickard Axdorff
rickard@naturbrukarna.se

 

PS är du inte medlem så blir du det här DS

 

Lämna ett svar