Har du reflekterat över WWFs rapport på nyheterna idag 30/9

Om inte så har det upptagit större delen av min förmiddag. Ledsna,  besvikna och förvånade har kontaktat mig. Därför tänkte jag klargöra några detaljer.

Naturbrukarna Sveriges mål är bland annat att vi i möjligaste mån inte ska förbruka jordens resurser. Idag kom WWF med en rapport (Living Planet Report) som placerar Sverige och svenskarna på skämslistan över hur hårt vi som kollektiv förbrukar jordens resurser. Det handlar om att svenskarnas samlade förbrukning av importerade och inhemskt producerade varor från exempelvis skog är högre än vår inhemska produktion av råvaran skog. Rapporten är allvarlig och något som konsumenterna allvarligt bör fundera på. Åter igen fokus på konsumenterna.

Vad är då slutsatsen rörande skog för WWF? Naturligtvis är slutsatsen den samma som alltid, skydda mera svensk skog! Kommer det hjälpa, nej naturligtvis inte. Det kommer i alla fall inte leda till mindre eller smartare konsumtion av produkter som har sin bas skogen. Snarare kommer det att stjälpa eftersom brukande av den svenska skogen redan är i det närmaste hållbar jämfört med många andra.

Den gamla miljörörelsen tuggar på som vanligt likt sheriffen av Nottingham medan vi likt Robin Hood gör vad vi kan för att de som brukar naturen ska få fortsätta bidra till att både moderjord mår så bra som möjligt och den ansvarstagande brukaren.

Är du inte medlem i Naturbrukarna Sverige ännu föreslår jag att du skyndar dig. Dagens utspel är en av anledningarna till av Naturbrukarna Sverige behövs.
Gå in på vår hemsida och bli medlem nu  http://naturbrukarna.se/du-kan-bidra/

Med vänlig hälsning, Ordförande Rickard Axdorff

 

Lämna ett svar