Er insamling gav familjen Kempe en stunds själslig frid

Naturbrukarna Sverige samlade i samband med branden i Västmanland in pengar. Tack till alla er som donerat totalt 3 500 kronor. Tack även till Loka Brunn som sponsrar med motsvarande summa. En drabbat familj är er tacksamma!  

Christer och Susanne Kempe är paret som flyttat från Stockholm till en gård vid Gärsjön i Västerfärnebo. Planen var, som för många andra, att bruka det naturen ger. De startade upp sitt biodlarföretag 2011 och har successivt byggt företaget större. Den dagen branden kom tog den med sig deras företag och deras drömmar. Deras bisamhällen reducerades kraftigt och först nästa år vet de om några av de räddade samhällena klarat sig. Även hjärtat i deras verksamhet, den nybyggda slungboden, brann ner till grunden vilket är ett kraftigt bakslag för dem.

Även om vi lyckas bygga upp företaget igen så har vi idag ingen aning om hur skogen kommer att se ut i framtiden. Vi vet ju inte om det kommer att finnas något för bina att hämta hem i skogen som vi i sin tur kan göra honung av säger Christer som är orolig inför framtiden.

Tillsammans med sina två barn har de haft en tuff tid och kommer att ha det tufft även framöver. De önskar verkligen tacka alla er som skänkt pengar. Glädjen av att få ett presentkort på Loka Brunn var verkligen stor. En sådan liten sak som att få komma bort en stund från sin gård där de ständigt blir påminda om katastrofen kan betyda mycket.

 

Vill du bli medlem i Naturbrukarna Sverige går du enklast in på hemsidan www.naturbrukarna.se

Ordförande Naturbrukarna Sverige
Rickard Axdorff

Lämna ett svar